Kūdras ieguves uzņēmums "Agaris Latvia" pērn palielinājis apgrozījumu par 13,8%

05.10.2022 06:41:00

AS “Agaris Latvia”, kas savulaik bija zināms arī kā “Misas kūdra”, 2021.gadā palielinājis apgrozījumu par 13,8%, rādītājam sasniedzot 14,67 milj. EUR. Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka 8,95 milj. EUR no aizvadītā gada apgrozījuma uzņēmumam nodrošināja Beļģijas tirgus, bet vēl 4,42 milj. EUR – Polija. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,82 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļiem.

AS “Agaris Latvia”, kas ir viens no lielākajiem kūdras ražotājiem Latvijā, 2021.gadā palielināja pārdošanas apjomus un substrātu ražošanas apjomu kūdras pārstrādes cehā. Uzņēmums ir palielinājis savu noieta tirgu, pateicoties maisos fasētās kūdras ražošanai. Kūdras pārstrādes cehs tam dod iespēju ražot pārstrādātu kūdras produkciju ar augstāku pievienoto vērtību.

Šogad AS “Agaris Latvia” par savu galveno uzdevumu izvirzījis realizācijas apjoma kāpināšanu un kūdras ieguves apjoma palielināšanu jaunajās platībās un rekonstruētajās grieztās kūdras ieguves bijušajās platībās.

“Neliels risks kūdras nozarei ir starptautiskā transporta sadārdzināšanās vairākos reģionos un transporta nozares nestabilitāte. Latvijas kūdras nozares ilgtermiņa perspektīvu pasliktina valsts piekoptā izmaksu palielināšana saistībā ar dabas resursa nodokli, kā arī purvu nomas maksas pieaugums un darbaspēja nepietiekamā pieejamība,” lasāms AS “Agaris Latvia” vadības ziņojumā.

Lursoft dati rāda, ka AS “Agaris Latvia” patiesie labuma guvēji ir no Beļģijas.