Pērn "AKZ" uzrādījis augstākos rezultātus visā tā darbības vēsturē

07.10.2022 06:34:00

Kokmateriālu ražotājs un tirgotājs SIA “AKZ” aizvadītajā gadā, neskatoties uz Covid-19 izplatību pasaulē un Latvijā, turpināja stabilu uzņēmējdarbību, 2021.gadu noslēdzot ar 51,28 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas. Lursoft izpētījis, ka SIA “AKZ” peļņa, salīdzinot ar 2020.gadu, augusi vairāk nekā 5 reizes. Jānorāda, ka ievērojamu pieaugumu uzrādījis arī SIA “AKZ” apgrozījums, kas pērn sasniedzis 122,96 milj. EUR. Tas ir par 58,66% vairāk nekā 2020.gadā. Pēc Lursoft Multi atskaitē apkopotās informācijas, pagājušā gada apgrozījuma un peļņas rezultāts ir augstākais visā SIA “AKZ” darbības laikā.

Aizvadītajā gadā SIA “AKZ” darbinieku skaits audzis līdz 280 strādājošajiem. Lursoft dati atklāj, ka uzņēmumam šobrīd ir reģistrētas 15 struktūrvienības.

Šogad SIA “AKZ” plāno veikt investīcijas ražošanas iekārtās, lai uzlabotu ražošanas procesu efektivitāti un palielinātu ražošanas jaudas.

Rīgā reģistrētā SIA “AKZ” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Mercador”, bet patiesā labuma guvējs – Uldis Asars. Viņam patiesā labuma guvējs statuss šobrīd reģistrēts trīs uzņēmumos, tostarp arī SIA “Čuguna Projekts”.