“Baltijas Tranzīta serviss” strādājis ar 1,08 milj. EUR peļņu

12.10.2022 06:21:00

Dzelzceļa kravu pārvadājumu pakalpojumu sniedzējs AS “Baltijas Tranzīta serviss” 2021.gadā pārvadājis 4,1 milj. t kravu. Uzņēmuma kopējie ieņēmumi pērn bija 28,74 milj. EUR, kas ir par 22,05% vairāk nekā 2020.gadā. Pretstatā 1,65 milj. EUR lielajiem zaudējumiem 2020.gadā, pērn AS “Baltijas Tranzīta serviss” strādājis ar 1,08 milj. EUR peļņu.

AS “Baltijas Tranzīta serviss” savā iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka Covid-19 pandēmija nav būtiski ietekmējusi uzņēmuma rentabilitāti, tai nav bijusi tūlītēja un būtiska ietekme uz saimniecisko darbību.

“Ģeopolitiskā situācija Latvijā un pasaulē uzņēmuma darbību pārskata gadā būtiski neietekmēja. Neskatoties uz ģeopolitisko situāciju Latvijā un pasaulē, kā arī ierobežojumiem un sankcijām uz dzelzceļa pārvadājumiem, uzņēmums noslēdzis jaunus līgumus ar sadarbības partneriem, lai kompensētu sankciju ietekmē mazinājušos apgrozījumu un pārvadājumu apjomu,” lasāms AS “Baltijas Tranzīta serviss” vadības ziņojumā.

Lursoft izziņā lasāms, ka š.g. 29. septembrī AS “Baltijas Tranzīta serviss” paziņojis par lēmumu samazināt pamatkapitālu. Jānorāda, AS “Baltijas Tranzīta serviss” pamatkapitāls kopš 2020.gada ir 75 milj. EUR.

AS “Baltijas Tranzīta serviss” galvenais uzdevums esot tehniski un tehnoloģiski nodrošināt pārvadājumu apjomu, kas nav mazāks par 4 milj. t gadā. Uzņēmums pievērš pastiprinātu uzmanību klientu un pārvadājumu izvērtēšanai, kā arī paplašina piedāvāto pakalpojumu klāstu klientiem.

Aizvadītajā gadā AS “Baltijas Tranzīta serviss” bija darba devējs 128 darbiniekiem. Uzņēmums iedzīvotāju ienākuma nodoklī pērn samaksājis 478,27 tūkst. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 897,29 tūkst. EUR.

AS “Baltijas Tranzīta serviss” norādījis, ka tā patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams.