Aizvadītajā gadā "Brabantia Latvia" attīstībā investējis 1,4 milj. EUR

12.10.2022 06:33:00

Mājsaimniecības izstrādājumu ražotājs SIA “Brabantia Latvia” 2021.gadu aizvadījis veiksmīgi. “Uzņēmuma mērķi ir izpildīti. Sasniegts nepieciešamais ražošanas apjoms gludināmo dēļu, āra un iekštelpu veļas žāvētāju produktu grupām. Ir uzsākta 3. ražošanas korpusa būvniecība, kas ļaus uzņēmumam kāpināt ražošanas apjomus veļas žāvētāju grupā,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “Brabantia Latvia”, piebilstot, ka, turpinot darbu pie energoefektivitātes paaugstināšanas, iegādāta zeme saules paneļu uzstādīšanai. Kopumā aizvadītā gada laikā veiktas investīcijas 1,4 milj. EUR apmērā.

SIA “Brabantia Latvia” apgrozījums, salīdzinot ar 2020.gadu, pērn audzis par 18,49%, sasniedzot 19,9 milj. EUR. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 970,1 tūkst. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Ņemot vērā augošo pieprasījumu pēc āra veļas žāvētājiem, SIA “Brabantia Latvia” plāno būtiski kāpināt tuvākajos gados savus ražošanas apjomus. Lai to sasniegtu, galvenais mērķis 2022.gadā ir pabeigt 3. korpusa būvniecību un veikt attiecīgo iekārtu un ražošanas infrastruktūras iegādi un uzstādīšanu. Tāpat SIA “Brabantia Latvia” plāno turpināt investīcijas manuālo operāciju automatizācijā, tehnoloģisko iekārtu modernizācijā un energoefektivitātes paaugstināšanā, kas ļaus nodrošināt ražotās produkcijas augstos kvalitātes standartus un kāpināt ražošanas efektivitāti.

Lursoft izziņā redzams, ka Talsu novadā reģistrētais SIA “Brabantia Latvia” 2021.gadā bija darba devējs 156 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās tas samaksāja 606,16 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 241,34 tūkst. EUR.

SIA “Brabantia Latvia” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Brabantia International B.V. no Nīderlandes. Jānorāda, ka gandrīz visu savu saražoto produkciju SIA “Brabantia Latvia” eksportē uz ārvalstīm.