"Lindex Latvia" darbību pērn būtiski ietekmējuši Covid-19 pandēmijas ierobežojumi

14.10.2022 06:34:00

Apģērbu mazumtirgotājs SIA “Lindex Latvia” 2021.gadā apgrozījis 8,48 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 297,39 tūkst. EUR peļņu. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka pagājušā gada apgrozījums bijis mazumtirgotāja zemākais rādītājs pēdējo astoņu gadu periodā.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Lindex Latvia” norādījis, ka tā darbību pagājušajā gadā ietekmēja Covid-19 pandēmija un ar to saistītie valstī ieviestie ierobežojumi fizisko veikalu darbībā, kad tie bija slēgti 2021.gada pirmajā pusē. “Interneta veikals pārskata gadā strādājis būtiski labāk nekā plānots, tādējādi daļēji nosedzot fiziskajos veikalos negūtos ieņēmumus, tomēr 2021.gada plānotais budžets netika sasniegts,” lasāms SIA “Lindex Latvia” vadības ziņojumā. Uzņēmums norādījis, ka pērn vērojama gan tā, gan arī visa Latvijas mazumtirdzniecības nozares rādītāju stagnācija fiziskajos veikalos Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Šogad uzņēmums iecerējis veikt pasākumus tirgus pozīciju stiprināšanai fizisko veikalu un e-komercijas jomās, nodrošinot izcilu apkalpošanu un koncentrējoties uz izmaksu optimizēšanu un efektivitātes palielināšanu. “Lindex Grupa 2022.gada pirmajā pusgadā uzrādīja būtisku izaugsmi pārdošanas apjomos. Pamatā tas skaidrojams ar lielu pārdošanas pieaugumu fiziskajos veikalos. Uzņēmums turpina darbu pie spēcīgu piedāvājumu izstrādes, kas atbilst klientu vajadzībām,” norādījis SIA “Lindex Latvia”.

SIA “Lindex Latvia” kapitāldaļu turētājs ir somu Lindex Oy. Latvijā SIA “Lindex Latvia” reģistrēts kopš 2005.gada.