Neskatoties uz sarežģīto tirgus situāciju, aizvadītajā finanšu gadā audzis gan “Baltic Candles Ltd” apgrozījums, gan peļņa

19.10.2022 06:16:00

SIA “Baltic Candles Ltd” apgrozījums laika periodā no 2021.gada 1. maija līdz š.g. 30. aprīlim sasniedzis 23,77 milj. EUR, kas ir par 10,08% vairāk nekā iepriekšējā finanšu periodā. Vienlaikus palielinājusies arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas pieaugusi līdz 3,97 milj. EUR. Ražotājs norādījis, ka dividendes netiks izmaksātas, aizvadītā finanšu gada peļņa paliks uzņēmumā.

Dobelē esošais plaša sortimenta sveču ražotājs SIA “Baltic Candles Ltd” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka pagaidām tirgus situācija ir sarežģīta, tāpēc uzņēmums vairākos veidos ir ierobežots, piemēram, izejvielu pieejamībā un cenu pieaugumā, kā arī tirgus situāciju sarežģītāku padarījusi vispārējā inflācija, dramatiski augstās enerģijas cenas un grūtības atrast kvalificētu darbaspēku.

SIA “Baltic Candles Ltd” produkcija tiek pārdota daudziem klientiem visā pasaulē, bet galvenais tirgus ir Ziemeļvalstis. Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka Latvijas tirgus aizvadītajā finanšu gadā veidojis vien 1,67% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma.

Lursoft dati rāda, ka 1996.gadā reģistrētais SIA “Baltic Candles Ltd” 2021./2022. finanšu gadā ar darba vietām nodrošināja 287 darbiniekus.

Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Dānijas valstspiederīgais Jens Thorup.