"Kronus" sasniedzis jaunu apgrozījuma rekordu

20.10.2022 07:27:00

Kokapstrādes uzņēmuma SIA “Kronus” apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, audzis par 97,48%, sasniedzot 87,75 milj. EUR, uzrādot uzņēmuma visu laiku augstāko rekordu. “Straujās izaugsmes pamatā bijusi drosme turpināt pirms pandēmijas aizsāktos projektus, apsteidzot konkurentus,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Kronus”. Pretstatā 0,56 milj. EUR lielajiem zaudējumiem 2020.gadā, pērn uzņēmums strādājis ar 10,24 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

2021.gadā, neskatoties uz tirgus izaicinājumiem un svārstībām, SIA “Kronus” nostiprinājis savas pozīcijas gan Latvijas, gan Eiropas koka iepakojuma tirgū, kā arī veiksmīgi uzsācis darbību jaunos segmentos. “Tas viss kļuva iespējams, pateicoties uzņēmuma komandas profesionālismam un drosmei rīkoties ātrāk un drosmīgāk par konkurentiem,” vadības ziņojumā skaidro SIA “Kronus”. Šogad uzņēmums turpina uzsāktās iniciatīvas, kā arī pievērš uzmanību jaunu virzienu meklēšanai. Tāpat arī liela vērība tiek veltīta uzņēmuma darbinieku izaugsmei un attīstībai. Jānorāda, ka pērn SIA “Kronus” darbinieku skaits audzis līdz 542.

SIA “Kronus” aizvadītajā gadā turpinājis ieguldīt reorganizācijas procesos, kā arī uzsākta apmācības centra iniciatīvas īstenošana. Uzņēmums arī veicis ieguldījumus jauna dārzkopības produktu zīmola UPYARD izveidē, ieviešot vairākus jaunus produktus. Pērn rudenī SIA “Kronus” atvēra jaunu ražotni un dārzkopības produktu noliktavu Salaspilī, radot 30 jaunas darbavietas.

Šogad SIA “Kronus” plānojis palielināt kopējo apgrozījumu no pamatdarbības par 20%, piegādājot savu produkciju Eiropas Savienības tirgū, kā arī uz trešajām valstīm, īpašu vērību veltot Āzijas reģionam un Amerikai. Šī gada 1. pusgadā SIA “Kronus” apgrozījums pārsniedzis 73 milj. EUR, kas ir līdz šim augstākais pusgada rezultāts visā uzņēmuma darbības vēsturē.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Kronus” reģistrēts 2000.gadā, tā patiesie labuma guvēji ir Andrejs Dikins, Aleksandrs Minajevs un Igors Ževaks.