Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" lūko eksporta izaugsmes virzienā

26.10.2022 06:38:00

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA “Forevers” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 50,43 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, ražotāja apgrozījums audzis par 1,8 milj. EUR. Pārskata gads noslēgts ar 14,36 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Andrejam Ždanam piederošais SIA “Forevers” pērn bija darba devējs 787 darbiniekiem. Lursoft dati atklāj, ka 2021.gadā audzis ne tikai uzņēmuma apgrozījumus un tā darbinieku skaits, bet arī samaksāto nodokļu apjoms. Pagājušajā gadā gaļas pārstrādes uzņēmums pēc nodokļu nomaksas samaksājis 12,09 milj. EUR.

SIA “Forevers” ražotnē ik dienu tiek saražots un iepakots vairāk nekā 50 tonnas gaļas produkcijas. Uzņēmuma tirdzniecības tīklā šobrīd ietilpst vairāk nekā 100 veikali visā Latvijā, kas ļauj uzņēmumam realizēt būtisku daļu no saražotās gaļas produkcijas. Veikalu tīkla darbības uzturēšanā būtisks ķēdes posms ir uzņēmuma izveidotā loģistikas sistēmas, kas ļauj nodrošināt regulāras svaigas produkcijas piegādes, kā arī ātri reaģēt uz mainīgu produkcijas pieprasījumu. Izvērstais veikalu tīkls 2021.gada mainīgajos apstākļos arī ļāvis diversificēt produktu noietu, kas, ņemot vērā pandēmijas ierobežojumus, stabilizējās HoReCa segmentā un nedaudz pieauga veikalu tīklā. Jānorāda, ka par 41,8%, salīdzinot ar 2020.gadu, pērn palielinājies arī SIA “Forevers” produkcijas eksporta noiets.

Nākotnē SIA “Forevers” plāno attīstīt produkcijas realizāciju eksporta segmentā. To paredzēts panāk ar jaunām sadarbības iespējām un jaunu partneru piesaisti. “Eksporta segmentā uzņēmums redz augstu potenciālu un plāno turpmāk dziļāk pievērsties šī virziena attīstīšanai,” teikts SIA “Forevers” vadības ziņojumā. Lursoft aprēķini rāda, ka aizvadītajā gadā eksports veidoja nepilnus 3% no SIA “Forevers” kopējā apgrozījuma.