"Otaņķu Dzirnavnieks" apgrozījums palielinājies līdz 19,67 milj. EUR

27.10.2022 06:45:00

Graudu pārstrādes uzņēmums SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2021.gadā lielākais tā izaicinājums bija attīstības un darbības plānošana vismaz gadu vai pat divus gadus uz priekšu. “Tas īpaši sarežģīti brīdī, kad nevari zināt, kas būs rīt un parīt. Daudzi lēmumi tika pieņemti ar ļoti augstu riska pakāpi,” lasāms SIA “Otaņķu Dzirnavnieks”. Uzņēmums atzinis, ka, noslēdzot gadu, redzams, ka lielākā daļa lēmumu bijuši pareizi, jo izdevies sasniegt labus finanšu rezultātus. Jānorāda, ka pagājušais gads SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” bijis izaicinošs arī laikapstākļu ziņā, jo lauksaimniecības produktu sektorā ražība samazinājās vidēji par 20%.

Neskatoties uz to, ka lauksaimniecības produktu ražība bija ievērojami zemāka nekā vidēji citus gadus, SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” izdevās pat palielināt lauksaimniecības produktu pārvadājumus, jo galvenais uzsvars tika likts tieši uz apjoma palielināšanu nevis peļņas rādītājiem. Uzņēmumam bija svarīgi iegūt maksimāli lielāku tirgus daļu.

Salīdzinot ar 2020.gadu, kad SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” apgrozīja 16,9 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 16,37%, sasniedzot 19,67 milj. EUR. Lursoft statistikas dati rāda, ka SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” ir trešais lielākais uzņēmums Dienvidkurzemes novadā pēc apgrozījuma 2021.gadā.

Arvien lielāku pienesumu veiksmīgai SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” attīstībai sniedz pārtikas produktu ražošana. Pateicoties veiktajām investīcijām ražošanas kompleksa attīstībā, saražotās produkcijas apjomi ir pieauguši vairākkārt, samazinot ražošanas izmaksas. “Liels ieguvums no strādāšanas vairākās nozarēs, kas dažādās neparedzētās situācijās ļauj noturēt stabilu apgrozījumu un attīstības tempu,” norādījis SIA “Otaņķu Dzirnavnieks”. Aizvadīto gadu uzņēmums noslēdzis ar 581,8 tūkst. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft dati rāda, ka 2021.gadā SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” bija darba devējs 120 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 1,19 milj. EUR.