"Aimasa" pērn strādājusi ar 32,06 milj. EUR apgrozījumu

28.10.2022 06:20:00

Valmierā reģistrētais būvniecības uzņēmums SIA “Aimasa” 2021.gadā veicis tirdzniecības ēkas būvniecību, pārtikas preču veikalu pārbūvi, angāru, noliktavu būvniecību, tāpat arī gan dzīvojamo, gan ražošanas un lauksaimniecības ēku būvniecību, siltumcentrāles pārbūves darbus un pagaidu žoga izbūvi uz Latvijas – Baltkrievijas robežas.

Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka pērn SIA “Aimasa” apgrozīja 32,06 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,6 milj. EUR lielu peļņu. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka uzņēmums ar apgrozījuma kritumu strādājis otro gadu pēc kārtas.

Jānorāda, ka 2021.gadā Sandrim Apsītim, Aināram Cakaram un Jānim Dreimanim piederošais uzņēmums bija darba devējs 121 darbiniekam. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās būvniecības uzņēmums pagājušajā gadā samaksājis 537,80 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 321,18 tūkst. EUR.

Paaugstinot darbības efektivitāti, uzņēmums turpinās strādāt, lai paplašinātu būvniecības pakalpojumus arī esošajos būvniecības cenu pieauguma apstākļos. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka šogad SIA “Aimasa” uzvarējusi trīs publisko iepirkumu konkursos, no kuriem lielākais ir par Vidzemes slimnīcas reanimācijas nodaļas, neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas telpu pārbūvi. Šo darbu kopējā līgumcena sasniedz nepilnus 4,8 milj. EUR.