"Apotheka" turpinās paplašināt savu aptieku tīklu

28.10.2022 06:37:00

Laika periodā no 2021.gada 1. maija līdz 2022.gada 30. aprīlim SIA “Apotheka”, salīdzinot ar finanšu gadu iepriekš, strādājusi gan ar apgrozījuma, gan peļņas pieaugumu. Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka aizvadītajā finanšu gadā medikamentu mazumtirgotājs SIA “Apotheka” kāpināja apgrozījumu par 7,4%, rādītājam sasniedzot nepilnus 63 milj. EUR, savukārt peļņa dubultojusies un sasniegusi 2,4 milj. EUR pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft esošā informācija rāda, ka aizvadītajā pārskata gadā uzņēmums bija darba devējs 511 darbiniekiem. Pērn SIA “Apotheka” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 4,76 milj. EUR.

Lai pielāgotos mainīgajai situācijai, pārskata periodā SIA “Apotheka” lielu uzmanību pievērsa aptieku darbības efektivitātes uzlabošanai, lai efektivizētu esošā darbaspēka izmantošanu. Darbs pie šī procesa turpinās. Pārskata periodā SIA “Apotheka” turpināja darbu pie klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošanas, klientu lojalitātes veicināšanas un darbinieku apmācību programmām, kas vērstas uz farmaceitiskās aprūpes un klientu apkalpošanas līmeņa paaugstināšanu.

Nākamajā pārskata gadā SIA “Apotheka” plāno turpināt aptieku tīkla paplašināšanu, Apotheka zīmola stiprināšanu un Apotheka koncepta popularizēšanu un ieviešanu reģionos. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka šogad reorganizācijas ceļā uzņēmumam pievienota jau SIA “Aptieka “Cassia”” un SIA “Garcīnijas aptieka”. Šobrīd uzņēmumam kopumā reģistrētas 117 struktūrvienības.

Tāpat arī uzņēmums plāno turpināt darbu pie klientu apkalpošanas kvalitātes un preču un pakalpojumu klāsta paplašināšanas, kā arī būtisku uzmanību pievērsīs e-komercijai. Liels uzsvars tiks likts uz “Apotheka” lojalitātes kartes stiprināšanu.