“Dziedniecība” šogad plāno saglabāt pamatpakalpojumu pārdošanas apjoma pieauguma tempu

28.10.2022 06:52:00

SIA “Dziedniecība”, kam pieder ar “MFD” zīmolu strādājošās medicīnas iestādes, 2021.gadā turpināja veiksmīgi realizēt apjomīgus taupīšanas pasākumus, kas ieviesti jau 2020.gadā, līdz ar pandēmijas sākumu. “Šie pasākumi ietvēra tādas aktivitātes, kā administratīvo procesu un personāla optimizāciju, algas fonda stabilizāciju, atteikšanos no nebūtiskiem izdevumiem un ieguldījumiem,” teikts SIA “Dziedniecība” vadības ziņojumā, norādot, ka taupības pasākumi ļāva būtiski samazināt ar pandēmiju saistītos riskus un ievērojami uzlabot uzņēmumam finanšu rezultātus.

Salīdzinot ar 2020.gadu, kad SIA “Dziedniecība” apgrozīja 14,05 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies līdz 31,29 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 4,53 milj. EUR (2020.gadā – 0,99 milj. EUR).

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Dziedniecība” norādījusi, ka 2021.gadam bija raksturīgs dažādu medicīnisko pakalpojumu būtisks pieaugums. Tas saistīts gan ar 2020.gada ierobežojumiem, gan ar pieprasījumu pēc jauniem pakalpojumiem. Pērn būtiski audzis laboratorijas pakalpojumu apjoms gan klasiskajā analīžu klāstā, gan saistībā ar Covid-19 testēšanu. Covid-19 testēšanai uzņēmums bija izveidojis īpašu infrastruktūru visā Latvijas teritorijā.

Lai apmierinātu paaugstināto pieprasījumu, 2021.gadā SIA “Dziedniecība” atvērusi jaunas filiāles, kā arī paplašinājusi sniegto pakalpojumu klāstu jau esošajās struktūrvienībās.

Šogad SIA “Dziedniecība” plāno saglabāt pamatpakalpojumu pārdošanas apjoma pieauguma tempu. Lai palielinātu konkurētspēju un pakalpojumu kvalitāti, uzņēmums turpinās veikt ieguldījumus jaunākajās tehnoloģiskajās iekārtās un aprīkojumos, kā arī nodrošinās augsti kvalificētu speciālistu pieejamību. Jānorāda, ka pērn uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 906 strādājošos.

Īpašu uzmanību SIA “Dziedniecība” veltīs taupības pasākumiem energoresursu pieaugošo cenu un inflācijas apstākļos.

Lursoft dati rāda, ka 1992.gadā reģistrētās SIA “Dziedniecība” patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs un Natālija Točiļenko.