“Puratos Latvia” pērn ražošanā ieviesis vairāk nekā 100 jaunus produktus

28.10.2022 09:19:00

Augļu un ogu piedevu ražotājs SIA “Puratos Latvia” 2021.gadā turpinājis iepriekš uzsākto ražošanas procesu optimizāciju, ieviešot inovatīvas tehnoloģijas un veiksmīgi apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “Puratos Latvia” apgrozījums 2021.gadā palielinājies līdz 24,39 milj. EUR, kas ir par 5,22% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn augusi arī ražotāja peļņa, rādītājam pēc nodokļu nomaksas pieaugot līdz 852,39 tūkst. EUR.

Atbilstoši klientu vēlmēm, SIA “Puratos Latvia” aizvadītajā gadā no jauna izstrādājis un ieviesis ražošanā vairāk nekā 100 jaunus produktus – augļu, ogu, krēma un šokolādes piedevas piena pārstrādes un konditorejas uzņēmumiem, kā arī produktus mazumtirdzniecībai. Īpašs uzsvars jaunu produktu izstrādē pērn likts uz veselību un cilvēka labsajūtu veicinošiem produktiem – ar augstu augļu saturu, samazinātu cukura daudzumu, kā arī bagātiem ar sēklām un graudiem.

1994.gadā reģistrētais SIA “Puratos Latvia”, kas savulaik bija zināma gan kā SIA “Pūres cehs”, gan arī “Pure Food”, aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošināja 175 darbiniekus. VID publiskotā informācija liecina, ka ražotājs 2021.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 2,03 milj. EUR.

SIA “Puratos Latvia” kapitāldaļu turētājs ir beļģu PURATOS GROUP NV.