"Coca-Cola HBC" pērn gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

31.10.2022 06:31:00

Gāzēto un negāzēto bezalkoholisko, kā arī alkoholisko dzērienu tirgotājs SIA “Coca-Cola HBC” 2021.gadā saskāries gan ar apgrozījuma, gan arī peļņas kritumu.

Lursoft aprēķinājis, ka uzņēmuma apgrozījums aizvadītajā gadā sarucis par nepilniem 5%, savukārt peļņa pēc nodokļiem – par teju 40%. Pērn dzērienu tirgotājs apgrozīja 35,14 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,17 milj. EUR peļņu. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Coca-Cola HBC” norādījis, ka peļņas samazinājumu veicinājis pārdošanas apjomu kritums, kā arī aprēķinātais UIN par 2021.gadu. “Covid-19 ierobežojumu dēļ HORECA klientu īpatsvars uzņēmumā ir samazinājies, ietekmējot peļņu, bet lielo klientu īpatsvars ieņēmumos ir palielinājies,” lasāms SIA “Coca-Cola HBC” vadības ziņojumā.

Jānorāda, ka līdz ar uzņēmuma apgrozījuma un peļņas kritumu samazinājies arī samaksāto nodokļu apjoms. Lursoft pieejamie dati atklāj, ka 2021.gadā SIA “Coca-Cola HBC” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 10,75 milj. EUR (par 14,3% mazāk nekā 2020.gadā).

SIA “Coca-Cola HBC” turpinās attīstības stratēģijā izmantot pieaugošās tirgus attīstības iespējas un palielināt gan gāzēto, gan negāzēto dzērienu pārdošanas apjomus.

SIA “Coca-Cola HBC” pieder 18,07% kapitāldaļu uzņēmumā SIA “Depozīta Iepakojuma Operators”.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Coca-Cola HBC” vienīgais dalībnieks ir igauņu AKTSIASELTS COCA-COLA HBC EESTI.