Eksports pērn veidojis 67,5% no "Balticovo" kopējā apgrozījuma

01.11.2022 09:26:00

AS “Balticovo” 2021.gadā saražojis 677 miljonus visu olu, kas ir par 28 miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma publiskotā informācija liecina, ka pērn vidējā realizācijas cena par 1000 olām bija 72,70 eiro, kas ir par 0,13 eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Cenas pieaugums saistīts ar barības sadārdzināšanos un ar ārpus sprosta olu īpatsvara pieaugumu uzņēmuma sortimentā.

Salīdzinot ar 2020.gadu, kad AS “Balticovo” apgrozīja 54,32 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 14,94%, sasniedzot 62,44 milj. EUR. Pārskata gadu ražotājs noslēdzis ar 161,25 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Lursoft dati rāda, ka uzņēmumā 2021.gadā bija nodarbināti 327 strādājošie. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis nepilnus 2 milj. EUR, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,98 milj. EUR.

AS “Balticovo” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 20 valstīm. Galvenie eksporta noieta tirgi ir Igaunija, Lietuva, Čehija, Polija un Vācija. Produkciju uzņēmums realizē arī ārpus Eiropas robežām. Gada pārskatā publiskotā informācija liecina, ka eksports pērn veidoja 67,5% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma.

2021.gadā AS “Balticovo” turpināja darboties atbilstoši ilgtspējas vadlīnijām un ievērojot aprites ekonomikas principus. Gads tika uzsākts ar publisku paziņojumu par nākotnes apņemšanos pilnībā pāriet uz ārpus sprosta olu ražošanu, pakāpeniski nomainot sprostu iekārtas uz atvērtā tipa vistu iekārtām. Gada sākumā uzņēmums atklāja otro lielizmēra brīvo vistu novietni Vilces pagasta “Kurmīšos”. Gada vidū AS “Balticovo” piedzīvoja traģisku ugunsgrēku, zaudējot vienu no jaunākajām ārpus sprosta novietnēm un daļu tajā mītošo vistu.

2021.gadā AS “Balticovo” uzsāka stratēģisku projektu – paplašināt graudu pirmapstrādes cehu Iecavā un elevatora celtniecību. Komplekss nodots ekspluatācijā š.g. septembrī. Gada izskaņā uzņēmumā atklāts jaunais ražošanas komplekss, kurā zem viena jumta atrodas taras noliktava, olu vārīšanas cehs un olu šķirotava, kas nākotnē ļaus uzņēmumam audzēt olu pārstrādes jaunas, ievērojot visus biodrošības pasākumus.