“East West Transit” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

02.11.2022 06:36:00

Degvielas tirgotājs SIA “East West Transit” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 83,63 milj. EUR. Tas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 17,27%. “Apgrozījuma palielinājuma pamatā ir izmaiņas degvielas produktu cenu līmenī. Tādējādi apgrozījuma pieaugums sasniegts, neskatoties uz Covid-19 pandēmijas ierobežojumu ietekmi uz uzņēmuma darbību 2021.gadā,” lasāms SIA “East West Transit” vadības ziņojumā.

Darbojoties Covid-19 pandēmijas apstākļos, kas ietekmēja gan uzņēmumu, gan klientus, SIA “East West Transit” ir izdevies būtiski samazināt pārdošanas un administrācijas izmaksas, tomēr, neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, pērn palielinājušies arī uzņēmuma zaudējumi, kas sasnieguši 636,96 tūkst. EUR. Ar zaudējumiem degvielas tirgotājs strādājis pēdējos trīs gadus.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka uz š.g. 28. oktobri SIA “East West Transit” bija uzkrāts 5,46 milj. EUR liels nodokļu parāds. Uzņēmumam šobrīd reģistrēti 64 aktīvi nodrošinājumi.

2021.gadā SIA “East West Transit” turpināja sadarbību ar AS “Latvijas Nafta”, SIA ‘Baltijas degviela” un SIA “Baltijas nafta”, apsaimniekojot tās aktīvus saskaņā ar iepriekšējos periodos noslēgtajiem nomas līgumiem. Pagājušā gada beigās SIA “East West Transit” apsaimniekoja 29 degvielas uzpildes stacijas.

Pērn uzņēmumā vidēji tika nodarbināts 191 darbinieks, kas, salīdzinājumā ar 2020.gadu, ir mazāk. Darbinieku skaita izmaiņas saistītas ar to, ka turpinājās iepriekšējos gados iesāktie procesi struktūrvienību un to darba laika optimizācijā, atsevišķas funkcijas nododot arī ārpakalpojumu sniedzējiem.

SIA “East West Transit” plāno veikt virkni pasākumu rentablas darbības nodrošināšanai turpmākajos gados, tostarp degvielas uzpildes staciju attīstīšanu, klientu servisa līmeņa un ērtību uzlabošanu, saimniecisko izmaksu optimizēšanu, kredītpolitikas uzlabošanu u.c.

1996.gadā reģistrētā SIA “East West Transit” kapitāldaļu turētāji ir Ivo Vasiļevskis un Donāts Vaitaitis.